For børn

Skammerens datter – lydbog

Det er den danske fortatter Lene Kaaberbøl, som har skrevet “Skammerens datter”. Hun er kåret som Danmarks ukronede dronning inden for fantasy. Kaaberbøl har skrevet fire bøger i serien, som handler om en Skammer-familie. Pigen Dina er hovedpersonen, og hun har arvet en meget usædvanlig evne fra sin mor. De kan begge se i andre menneskers øjne, om disse har noget at skamme sig over. Det er ikke altid helt nemt at være en skammer, da de ofte bliver frygtet af samfundet og lukkes ude.

Serien om Skammerens datter hører til i fantasygenren, men ud over nogle unaturlige drager ligger fortællingen sig meget tæt op ad virkeligheden, så du behøver ikke være fan af fantasygenren for at kunne lide bøgerne. Det er forfatteren Lene Kaaberbøl selv, der læser bogen op. Det gør hun med en særdeles rolig stemme med stor indlevelse og uden nogen form for overdrevet dramatisering, når hun læser replikkerne op. Det kan tydeligt høres, at hun er hjemme i historien og ikke mindst i denne fantasy-verden.

Skammerens datter er tilgængelig hos Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books. Som nyt medlem hos de tre tjenester kan du høre lydbogen gratis i 14 dage – du behøver ingen rabatkode!

Her kan du streame Skammerens datter som lydbog i op til 30 dage.

Bedst i test


 • 30 dages gratis prøveperiode
 • Bedst i test af alle lydbog tjenester
  Bedste udvalg af lydbøger
  Ubegrænset offline læsning
  ingen binding
 • 129 kr/måneden


 • 30 dages gratis prøveperiode
 • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  Prisvenlig tjeneste
  Flere forskellige abonnementstyper
  ingen binding
 • Fra 99 kr/måneden

Om bogen

skammerens datter lydbog

Udgivet (som lydbog): 2016-03-18

Varighed: 6 timer, 38 minutter

Forfatter: Lene Kaaberbøl

Indlæser: Lene Kaaberbøl

Sprog: Dansk

Kategori: Fantasyroman

Forlag: Rosinante & Co

Tilgængelig format: Lydbog & e-bog

ISBN: 9788763848206

Bogens handling

Skammerens datter udkom i år 2000, og den er en ud af fire bøger om pigen Dina og hendes familie, og om deres kamp mod den onde Drakan, som sidder på magten i Durkan. Hovedpersonen er pigen Dina, som har arvet sin mors evne til at se i folks øjne, hvad de har at skamme sig over. Dina og hendes mor er begge i stand til at skelne løgn fra sandhed. Pigen har det ikke nemt på grund af sine evner, og hun vil bare gerne være en ganske almindelig pige.

Hun bliver drillet af de andre børn, og ingen vil lege med hende. I Skammerens datter bliver Dinas mor hidkaldt til Dunark af den onde Drakan. Hun skal hjælpe med at opklare et mord. Tingene går ikke helt, som de havde ventet, og Dina ender med også at tage til Dunark. Hun ryger selv i fængsel og må hjælpe den uskyldige Nicodemus samt forsøge at redde sin mor. “Skammerens datter” har fået adskillige priser, og den er oversat til 25 sprog. Bogen er også filmatiseret i 2015 af Kenneth Kainz og Ask Hasselbalch.


For dig som vil lytte til Skamerens datter som lydbog, er den tilgængelig hos Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books som har en gratis prøveperiode på 14 dage for nye brugere.

Mofibo
Mofibo har det bredeste udvalg af lydbøger og den bedste app af alle de testede apps. I vores test er tjenesten blevet valgt til den bedste lydbogapp og er det indlysende valg for os. I øjeblikket kan du også prøve tjenesten gratis i 30 dage!
129 kr/måneden

Om forfatteren Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl er født i Danmark i 1960. Hun begyndte allerede at skrive som 15-årig og udgav sin debutbog “Den første bog om Tina og hestene” i 1975, hvorefter hun skrev tre bøger mere i denne serie. Hun er uddannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi fra Aarhus Universitet og arbejdede nogle år som gymnasielærer, inden hun blev forfatter på fuldtid og skriver ungdoms- og børnebøger. Hun har modtaget adskillige priser såsom Best Disney Novel Writer of the Year i 2002 og Blixenprisen for årets børne- og ungdomsforfatter.

De fleste af Kaaberbøls bøger er inden for fantasygenren og handler gerne om vildhekse, skammere eller bærfolk. Hendes inspiration kommer også fra en anden forfatter inden for denne genre: Ursula K. LeGuin. Ud over at kredse om det lidt mere overnaturlige handler mange af Kaaberbøls bøger også om vigtige emner som det at blive udelukket fra et fællesskab, at være den udvalgte og ikke mindst om det gode og det ondes kamp. Ud over at Skammerens datter er blevet filmatiseret, er den også lavet til en musical.

Flere populære lydbøger

Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger