For børn

Prop og Berta – lydbog

Den lille tykke mand – og så hans ko. Den velkendte og populære historie om den lille tykke mand Prop og hans talende ko Berta, og ikke mindst de små sjove tyttebøvser, fås nu også på lydbog. Historierne om dette makkerpar er skrevet eller rettere fortalt af forfatteren Bent Solhof, og lydbogen bliver læst op af ham selv. Bent Solhof var dansker og arbejdede det meste af sig liv som pædagog, hvor han blandt andet fortalte historier for børnene. Mange af historierne handlede netop om Prop og Berta, som er et makkerpar, der er ude på eventyr men altid tager den med ro. De bor sammen i et lille hus ude i skoven og passer for det meste sig selv.

Men alt ånder ikke idyl i den lille skov og den lille by, hvor Prop og Berta bor. Den berygtede Bukserysterbande truer nemlig med at overtage byen. Prop og Berta finder altid på noget men inden da, skal den tykke lille mand altid lige sætte sig lidt og tænke, mens han piller bussemænd. På lydbogen findes disse historier: Pigen der blev væk, Den stjålne politibil, De forsvundne Tyttebøvser, Prop og Berta og Bukserysterbanden, Prop som livredder, Prop og Berta på Indianerøen, Prop og Berta i Tivoli, og Prop og Berta i vokskabinettet. Bøgerne kan høres uafhængigt af hinanden. Målgruppen for dem er børn fra alderen 3 til 6 år, men de kan høres af både et yngre og et ældre publikum.

Prop og Berta er tilgængelig på lydbog hos Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books. Som nyt medlem hos de tre tjenester kan du høre lydbogen gratis i 14-30 dage – du behøver ingen rabatkode!

Her kan du streame Prop og Berta som lydbog i op til 30 dage.

Bedst i test


 • 30 dages gratis prøveperiode
 • Bedst i test af alle lydbog tjenester
  Bedste udvalg af lydbøger
  Ubegrænset offline læsning
  ingen binding
 • 129 kr/måneden


 • 30 dages gratis prøveperiode
 • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  Prisvenlig tjeneste
  Flere forskellige abonnementstyper
  ingen binding
 • Fra 99 kr/måneden

Om bogen

Prop og berta lydbog

Forfatter: Bent Solhof

Indlæser: Bent Solhof

Sprog: Dansk

Kategori: Børnebøger

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Tilgængelig format: Lydbog & e-bog

Bogens handling

“For det er Prop og Berta. Den lille tykke mand og så hans ko. De lever livet til hverdag. De har det skægt, kan du tro”. Det er dette omkvæd mange Prop og Berta-fans kender så godt og kan huske fra de gamle historier. Vi husker dem og kan skråle med på sangene og især omkvædet. Historierne handler om denne lille, sjove, hyggelige tykke mand og hans ko, der kan tale. Den handler om deres venskab, og hvordan de klarer de udfordringer, der ligger foran dem. De udfordringer der blandt andet består af at forhindre den onde Bukserysterbande i at overtage deres dejlige lille by. Og om at forhindre den onde heks i skoven
om sammen med Bukserysterbanden at overtage byen.

Bogen handler også om pigen, der blev væk, om de forheksede blommer og heksedans på Bloksbjerg, om den stjålne politibil, og om mysteriet om de forsvundne julegaver. Den handler om Prop og Berta, som tog til Spanien, om en tur i Tivoli, om æggetyven og et besøg i cirkus. Den handler om Prop og Bertas eventyr på Indianer-øen, og hvordan de fandt ud af at redde indianeren. Den handler også om, da Prop forsøgte sig som livredder, og troede at det var en let og afslappende sag, men som altid ender Berta med at komme ham til undsætning og redder en badegæst, der er ved at drukne, og det viser sig, at Prop ikke kan svømme.


For dig som vil lytte til Prop og Berta som lydbog, er den tilgængelig hos Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books som har en gratis prøveperiode på 14-30 dage for nye brugere.

Mofibo
Mofibo har det bredeste udvalg af lydbøger og den bedste app af alle de testede apps. I vores test er tjenesten blevet valgt til den bedste lydbogapp og er det indlysende valg for os. I øjeblikket kan du også prøve tjenesten gratis i 30 dage!
129 kr/måneden

Om forfatteren Bent Solhof

Forfatter, pædagog og foredragsholder Bent Solhof blev født den 17. december i 1937 og døde den 23. juni 2016. Han skabte for mange år siden historien om Prop og Berta og tyttebøvserne. Det blev til rigtig mange radioprogrammer, cd’er, bøger, film og mange optrædener på børnebiblioteker og daginstitutioner i Danmark. Egentlig er den rigtige far til historierne Bent Solhofs kollega Hans Lymark fra hans tid på et fritidshjem i København. Hans Lymark fortalte ofte historier om de to gode venner Prop og Berta for børnene på fritidshjemmet. Bent Solhof flyttede på et tidspunkt til et andet fritidshjem i Gladsaxe, og her begyndte han selv at fortælle historier om de to venner. Han elskede at fortælle og foretrak det fremfor at læse op af bøger.

Så Bent Solhof improviserede videre på kollegaens historier om Prop og Berta, og børnene elskede dem. Bent Solhofs leder opfordrede ham til at udgive historierne, og Danmarks Radio tog imod ham og de to venner. Men først efter Bent Solhof havde sikret sig, at Hans Lymark gav figurerne fri til ham. De første officielle historier kunne derfor høres i radioen, hvor forfatteren fandt på undervejs. Den første plade med Prop og Berta udkom i 1973. I 2001 var der premiere på dukkefilmen “Prop og Berta – En herlig historie.” Inden da havde Bent Solhof indset, at efterspørgselen på historierne om Prop og Berta var så stor, at han ikke havde tid til pædagogjobbet, og han valgte at gå på førtidspension og hellige sig de to venner.

Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger