For børn

Brødrene Løvehjerte – Lydbog

Brødrene Løvehjerte er en varm fortælling om de to brødre Tvebak og Jonatan, som er uadskillelige og kæmper for deres frihed i eventyrlandet Nangijala. Historien rammer os lige i hjertet, og den er en af den svenske forfatter Astrid Lindgrens mange fortællinger. “Brødrene Løvehjerte er verdens bedste børnebog (…) Man behøver i hvert fald ikke at læse de andre for at få vished om, hvad tro, håb og kærlighed er for noget!”, lyder det fra Steffen Larsen i Politiken. Han mener, at den nok er en af verdens bedste bøger. Lindgren har skrevet andre børnebøger, der er kendt af de fleste danske børn. Heriblandt Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Ronja Røverdatter. Brødrene Løvehjerte udkom første gang i Sverige i 1973.

Bogen fås også som lydbog, og den læses smukt op af Ellen Hillingsø. Ellen Hillingsø er mest kendt som skuespiller og fra sine roller både i film og på tv. Hun har blandt andet medvirket i filmen ‘Sekten’, og i Hella Joofs ‘En kort en lang’. Men rigtig mange mennesker kender hende nok især for sin rolle i Ole Bornedals tv-serie ‘Charlot og Charlotte’ og for serierne ‘Nikolaj og Julie’ og ‘Livvagterne’. Ellen Hillingsø har selv børn, og hun har læst op for dem i mange år. Derudover har hun mange års erfaring med at formidle forskellige litterære tekster på blandt andet lydbog, og vi kender hendes stemme som dyb og meget indlevende.

Brødrene Løvehjerte er tilgængelig på lydbog hos BookBeat. Som nyt medlem af tjenesten kan du høre lydbogen gratis i 60 dage – med rabatkode ‘alle2mdr

Her kan du streame Brødrene Løvehjerte som lydbog i op til 60 dage

 • Logo ImageBonusInfoPricingPlatform
 • 1Bookbeat
  Bedst i test
  Gratis prøveperiode

  2 måneders gratis prøveperiode af BookBeat Basic med vores rabatkode "alle2mdr"
  • Bedst i test af alle lydbog apps
  • Adgang til 900.000 e- og lydbøger
  • Bedste pris på markedet
  • Ingen binding
  Basic:
  59 kr/måneden
  Standard:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 2Mofibo
  Gratis prøveperiode

  30 dages gratis prøveperiode via Allelydbogapps.dk
  • Bedste udvalg af lydbøger
  • Ubegrænset offline lytning
  • Ingen binding
  Basic:
  89 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Family:
  169 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 3Nextory
  Gratis prøveperiode

  45 dages gratis prøveperiode for nye kunder
  • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  • Prisvenlig tjeneste
  • Ingen binding
  Basic:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Lyt gratis i 45 dage

Om bogen

Brødrene Løvehjerte - Lydbog

Udgivet (som lydbog): 2008-06-02

Varighed: 5 timer, 23 minutter

Forfatter: Astrid Lindgren

Indlæser: Ellen Hillingsø

Sprog: Dansk

Kategori: Børnebøger

Forlag: Gyldendal

Tilgængelig format: Lydbog

ISBN: 9788702073416

Bogens handling

De to brødre Karl Løve og Jonatan Løve, også kaldet Tvebak og Løvehjerte, er uadskillige. Karl er lillebroren, og Jonatan kalder ham for Tvebak, fordi han elsker tvebakker lige så højt, som han elsker sin lillebror. Men Tvebak er alvorligt syg og bange for at dø. Jonatan forsøger at berolige ham og fortæller ham historier om efterlivet i landet Nangijala. Her ånder alt idyl, og de to vil få det godt sammen uden sygdom og bekymringer. I Nangijala er alt godt, og Tvebak vil være stærk og i stand til at tage med på eventyr hver dag. Der sker dog det, at Jonatan dør før Tvebak, da deres hus brænder, og Jonatan hopper ud af vinduet med lillebror på ryggen.

Ved Jonatans begravelse kalder hans lærer ham for Løvehjerte efter den modige konge Richard Løvehjerte. Tvebak er selvfølgelig knust over tabet af sin bror. Han savner ham og kommer helt til at tvivle på, om Nangijala eksisterer. Kort efter Løvehjerte har sendt ham en hvid due, dør Tvebak også, og de to mødes atter i eventyrlandet. Her bor de i Kirsebærdalen, hvor de kan ride og bevæge sig frit. På den anden side af Kirsebærdalen ligger Rosendalen, som er besat af den onde Tengil fra landet Karmajaka. Indbyggerne i Rosendalen lever som slaver og bevogtes af dragen Katla. De to brødre kæmper med en hemmelig modstandsbevægelse om at befri Rosendalen, hvilket viser sig ikke at være helt ufarligt.

Om forfatteren Astrid Lindgren

Børn i hele verden kender Astrid Lindgren. Den svenske forfatter er født i 1907 i Vimmerby i Småland og har skrevet et utal af børnebøger. Mange er blevet filmatiseret, og nogle bliver fremført på teatre landet over. Lindgren blev 94 år og døde i 2002 i Stockholm. Inden da nåede hun at glæde mange børn og voksne med sine mange skøre og kærlige fortællinger om Pippi Langstrømpe, den stærke pige med fletninger, om Emil fra Lønneberg, der altid lavede ulykker, Karlson på Taget, Ronja Røverdatter, Mio min Mio og Grynet samt Alle vi børn i Bulderby. Og selvfølgelig med den kærlige fortælling om de to brødre Løvehjerte. Lindgren voksede op på præstegården i Näs i Vimmerby, hvor Astrid Lindgrens Verden også ligger i dag.

Her kan du opleve mange af de gamle fortællinger udspille sig. Lindgren voksede op i en søskendeflok på 4, og hun kunne læse som 5-årig. I en meget ung alder begyndte hun at skrive, og hun fik udgivet en stil i lokalavisen allerede som 13-årig. Hun startede ud som journalistelev, men blev senere kontordame og flyttede til Stockholm, hvor hun giftede sig og boede resten af sit liv. Hendes første bog var Pippi Langstrømpe, og mange af hendes historier er inspireret af Lindgrens far, som var en stor historiefortæller. Hun har også hentet meget af sin inspiration fra sin tid i Småland i begyndelsen af 1900-tallet. Naturen og miljøet kommer herfra. Den sidste bog hun skrev var Ronja Røverdatter.

Flere populære lydbøger

9.5 Samlet score
En børnebogsklassiker

Brødrende Løvehjerte er skrevet for over 40 år siden, men det gør den ikke mindre relevant. Den rammer en lige i hjertet og er en smuk og rørende fortælling om to brødre, der kæmper en hård kamp for at leve sammen i fred i en verden uden krig, død og sygdom. Ellen Hillingsø viser sit store talent som indlæser, og man kan ikke undgå at blive revet med ind i Astrid Lindgrens univers.

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger
Logo