God lytning!

Røde orm – Lydbog

Røde Orm er beretningen om en skånsk viking, der ved et tilfælde havner ombord på et vikingeskib, hvor han oplever en række spændende og uventede situationer. Bogen er en svensk klassiker, og lige for tiden lytter også mange danskere til  lydbogen Røde Orm, som er indtalt af den erfarne og medrivende oplæser Thomas Gulstad. Bogen blev udgivet i to dele, og det samme gør sig gældende for lydbogen. Denne succesroman er oversat til 24 sprog, og findes både som lydbog og e-bog. Handlingen er utrolig spændende, og bogen er et hovedværk i nyere svensk litteratur.

Røde Orm er tilgængelig hos Bookbeat, Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books. Som nyt medlem hos de tre tjenester kan du høre lydbogen gratis i 2 – 6 uger, du behøver ingen rabatkode!

Her kan du streame Røde Orm som lydbog i op til 30 dage.

 • LydbogstjenesteGratis prøveperiodeInfoPrisApp
 • 1Bookbeat
  Bedst i test
  Gratis prøveperiode

  2 måneders gratis prøveperiode af BookBeat Basic med vores rabatkode "alle2mdr"
  • Bedst i test af alle lydbog apps
  • Adgang til 800.000 e- og lydbøger
  • Bedste pris på markedet
  • Ingen binding
  Fra 59 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 2Mofibo
  Gratis prøveperiode

  30 dages gratis prøveperiode via Allelydbogapps.dk
  • Bedste udvalg af lydbøger
  • Ubegrænset offline lytning
  • Ingen binding
  Fra 89 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 3Nextory
  Gratis prøveperiode

  45 dages gratis prøveperiode for nye kunder
  • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  • Prisvenlig tjeneste
  • Ingen binding
  Fra 99 kr/måneden
  Lyt gratis i 45 dage
 • 4Ereolen
  Gratis prøveperiode
  -
  • Tjenesten er gratis
  • Velkendt mærke
  0 kr/måneden
  Lyt gratis

Om bogen

Røde Orm Lydbog

Udgivet (som lydbog): 2012-08-15

Varighed: 17 timer, 48 minutter

Forfatter: Frans G. Bengtsson

Indlæser: Thomas Gulstad

Sprog: Dansk

Kategori: Klassiker

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Tilgængelig format: Lydbog & e-bog

ISBN: 9788711396216

Bogens handling

Bogen handler om Orm Tostesson, den skånske eventyrer med tilnavnet Røde Orm. Dette kælenavn har han fået på grund af sin røde hårpragt, sin livsstil og alle sine rejser. Den eventyrlystne Tostesson bliver tvunget med på et vikingeskib, hvor han hurtigt bliver ven med vikingerne efter at have vist sit værd og sine færdigheder i forskellige situationer. Efter en lang rejse via Spanien, England og Danmark vender han til sidst hjem igen, men af frygt for Svend Tveskæg gemmer han sig i skoven og lever nærmest en pensionisttilværelse. Da hans forsvundne bror dukker op på hjemegnen og kan berette, hvor den kostbare skat “bulgarerguldet” er gemt, kan Røde Orm ikke modstå lysten til endnu et eventyr. Denne gang sammen med sin søn Svarthöfde!

Bogen har opnået stor anerkendelse, og er af SVT udnævnt til den tredjevigtigste bog i svensk litteraturhistorie. Også de svenske biblioteker har hyldet bogen og udpeget den som syvendebedst blandt samtlige svenske bøger fra 1900-tallet. Bogens humoristiske tone og unikke fortællestil formidles på bedste vis af lydbogens oplæser Thomas Gulstad.


For dig som vil lytte til Røde Orm som lydbog, er den tilgængelig hos Mofibo, Saxo Premium og Politiken Books som har en gratis prøveperiode på 14-30 dage for nye brugere.

Mofibo
Mofibo har det bredeste udvalg af lydbøger og den bedste app af alle de testede apps. I vores test er tjenesten blevet valgt til den bedste lydbogapp og er det indlysende valg for os. I øjeblikket kan du også prøve tjenesten gratis i 30 dage!
fra 89 kr/måneden

Om forfatteren Frans G. Bengtsson

Den svenske forfatter Frans Gunnar Bengtsson blev født i 1894 på en gård i Ängelholm kommune. Udover at skrive sine egne poetiske tekster, essays og historiske romaner var han en succesfuld oversætter af mange kendte værker. Før sin død modtog han to priser; Letterstedts pris for oversættelser og De Nios Stora Pris. Mest bemærkelsesværdig var bogen “Røde Orm”, men Frans G. Bengtsson er en mand med mange andre værker bag sig. Kunsten at lyve – og andre essays, “De langhårede Merovinger” og “Hvordan jeg blev skribent” er nogle af hans mere berømte essays. Men ingen er tæt på at have samme popularitet som Røde Orm.

Flere populære lydbøger

9 Samlet score
En rigtig sjov og underholdende klassiker

Der er en årsag til, at Røde Orm er blevet en klassiker! Den er utrolig sjov og spændende, og den gør sig samtidig rigtig godt som lydbog.

Tilføj din anmeldelse
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger