God lytning!

Game of Thrones lydbog

Game of Thrones som lydbog – hør den episke saga fra tv

Sommerlængden formindskes. Vinteren kan vare en levetid. Og kampen for jerntronen er begyndt. Det vil strække sig fra syd, hvor varmen spredes, lyster og intriger; til det store og skrupelløse land mod øst; helt til den kolde nord, hvor en 1000 meter høj mur af ren is beskytter riget fra de mørke kræfter der lurer. Konger og dronninger, riddere og kriminelle, løgnere og herrer, og ærlige mænd .. alle bliver nødt til at spille “The Game of Thrones”. Vinteren er på vej.

Ønsker du at lytte til Game of Thrones lydbøger?

Nu har du mulighed for at lytte til lydbøgerne i 14 dage gratis på Mofibo, Saxo Premium og Audible – ingen rabatkode og bindingstid er påkrævet.

Her kan du lytte til Game of Thrones lydbøger gratis i op til 30 dage

Bedst i test


 • 30 dages gratis lytning
 • Bedst i test af alle lydbog apps
  Bedste udvalg af lydbøger
  Ubegrænset offline lytning
  ingen binding
 • 129 kr/måneden


 • 30 gratis lytning
 • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  Prisvenlig tjeneste
  Flere forskellige abonnementstyper
  ingen binding
 • Fra 99 kr/måneden


 • 30 dages gratis lytning
 • Danmarks billigste lydbogstjeneste
  30-dages gratis prøveperiode
  lyt ubegrænset offline & online
  ingen binding
 • 99 kr/måneden

Om bogen

Game of thrones lydbog

Titel: A Game of Thrones

Udgivelsesår (lydbog): 2011-07-12

Forfatter: George R.R. Martin

Indlæst af: Roy Dotrice

Varighed: 33h 45min

Sprog: Engelsk & Dansk

Udgiver: HarperCollins

Tilgængelige formater: Lydbog og e-bog

Bogens Handling

Det gode

Før vi begynder gennemgangen, skal der nævnes en ting som altid kommer op, når vi taler om Game of Thrones. Folk beskylder altid bogen for at være en sexistisk og kvindehæmmende bog. Ifølge nogle korrekturlæsere bliver kvinder konstant underkastet og det er mændene, der har al magten. Dette er sandt – i første del af serien! Mere end det vil vi ikke afsløre i tilfælde af at nogen ikke kender til handlingen. Hvad vi virkelig vil sige er; Hvem bekymrer sig om lydbogen er en smule sexistisk og kvindehadende? Det er en stor bog og historie. Det er også en bog, der foregår i middelalderen. Først og fremmest mener vi ikke, at de havde nået ligestilling med ligestillingsspørgsmål på det tidspunkt, og desuden har Georg R.R. Martin valgt at skildre Westeros på sin vis. Der er ingen der siger, at han gjorde ret eller forkert ved at skildre sin verden sådan her, men det var det han gjorde, og resultaterne blev langt fra en politisk korrekt fortælling, men stadig en fantastisk god fortælling. Nu hvor vi fået det af vejen, kan vi begynde at tale om selve lydbogen.

Alle på allelydboger.dk, som har lyttet til Game of Thrones lydbøgerne har elsket dem – ligesom de fleste andre. Selvfølgelig vil fantasy genren ikke altid falde helt i smagen for alle, men der er ikke noget, der burde stoppe dig fra, at i det mindste forsøge at lytte til lydbogen, selvom den kun er tilgængelig på engelsk i øjeblikket.

Alle vendinger og uventede rædsler i historien, selvom du ved hvad der kommer, skal du ikke stoppe dem fra at overraske dig, og deres virkninger er så kraftige tredje gang du hører bogen som den første. Folk lytter ofte til deres yndlings lydbøger gentagne gange, fordi historierne fortsat har samme effekt på dem. Game of Thrones er netop det! Selvom du kender historien, ødelægger det slet ikke oplevelsen.

Der findes vage indikationer på magi i Game of Thrones, der gør historien rigere og minder os om, at det faktisk er en fantasy roman. Både dragerne og Stark familiens kæmper falder naturligt ind, også John Snows albino ulv som så ofte viser sig. De små antydninger til profetien og figurernes visioner er også velkomne, men da magi har så lille en rolle i historien, spiller de sjældent en stor rolle og kan ikke nemt bruges til at redde et karakter i nød.

Bogens intro er også fantastisk. Den velskrevne prolog giver dig en god ide om, hvad der sker. Selv scener og tegn er veldefinerede og nemme at visualisere. Endelig vil læseren, Roy Dotrice, blive rost for sin fantastiske indtalning, der både kan gøre oplevelsen fantastisk eller ødelægge en lydbog.

Det dårlige

Du er blevet advaret – historien går langsomt fremad. Men tempoet er ofte vigtigt for virkelig at male scenen og lade dig lære alle karaktererne at kende. Karakterer der ofte kan være vanskelige at holde styr på med alle de tvist der er i historien. Men som bogen fortsætter, bliver du mere og mere bekendt med Westeros og alle folk deri.

Hvis du er mere interesseret i fantasy, der kun fokuserer på et perspektiv og en simpel handling, er Game of Thrones ikke noget for dig. Men hvis du er klar til at fordybe dig i en rig handling hvor intet kan forudsiges, er Game of Thrones fuld af interessante figurer og sidehandlinger og din tid værd. Vi bør endnu en gang advare dig om de mange karakterer du skal holde styr på, men hvis du glemmer en eller to, er det normalt ikke den største ting i verden.

Karaktererne

Det gode

En karakter vi virkelig kunne lide var Tyrion Lannister. Han er skarp, hader sin søster, sin far og sig selv. På samme måde som mennesker i dag trækker Tyrion sine følelser med alkohol og sex. Trods sine mangler er Tyrion den mest fornuftige karakter af serien og bidrager ofte til en velkommen dosis humor i en serie, der ellers kan være lidt deprimerende. Det er også meget underholdende at lytte til ham narre andre figurer.

Et andet positivt aspekt af karakteren af Game of Thrones er deres rige baggrunde, meget få karakterer er inkluderet i historien bare for fyld, alle spiller en vigtig rolle.

Det dårlige

Der er virkelig mange karakterer at holde øje med, og når du har lært at huske nogle af dem og få et forhold til dem, dør de normalt efterfølgende.

Indtaleren

Det gode

Ray Dotrice, indtaleren af Game of Thrones (eng), fortæller historien i det perfekte tempo og skelner karaktererne meget godt fra hinanden. Den måde, han skildrer dem på er klog, hvilket gør dem meget nemmere at visualisere og elske (samt hade).

Det dårlige

Der er virkelig intet at klage over i forhold til Ray Dotrice portræt af Game of Thrones. Det eneste dårlige er, at lydbogen endnu ikke er skrevet på dansk.

Afslutningsvis

Game of Thrones er en fantastisk lydbog, der på trods af sine 33 timer og 45 minutter vil holde dig underholdt hele vejen igennem. Efter at have lyttet til det, vil du nemt forstå hvorfor tv-serierne med den samme handling hurtigt er blevet en af de mest elskede serier gennem tiden.

For dem der ønsker at lytte til lydbogen Game of Thrones gratis, kan du gøre det på Mofibo, Saxo Premium og Audible. Ved at klikke på knapperne kan du også læse vores anmeldelser om de forskellige lydbøger.

Mofibo
Mofibo har det bredeste udvalg af lydbøger og den bedste app af alle de testede apps. I vores test er tjenesten blevet valgt til den bedste lydbogapp og er det indlysende valg for os. I øjeblikket kan du også prøve tjenesten gratis i 30 dage!
129 kr/måneden
9.5 Samlet score
Episk saga der underholder alle 33 timer!

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Game of Thrones er sådan en elsket serie på tv-skærmen, efter at have lyttet til bogen der lagde fundamentet. Denne lydbog har alt fra fantastisk sceneri, sex og krig til drager. Man skal lytte til dem, hvis man elsker fantasy.

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger