God lytning!

Ringenes herre lydbog

Ringenes Herre er den triologi der først tog verden med storm som bog, så som film, og nu som lydbog! Lyt til bøgerne, der sætter standarden for alle andre fantasybøger og anses for at være nogle af nutidens største klassikere.

Opret en konto hos Mofibo eller Storytel for at lytte til alle tre fantastiske historier i serien – Eventyret om Ringen, De To Tårne og Kongen Vender Tilbage – gratis i to uger og ubegrænset!

Her kan du lytte til Ringenes Herre lydbøgerne gratis i op til 30 dage

Bedst i test


 • 30 dages gratis lytning
 • Bedst i test af alle lydbog apps
  Bedste udvalg af lydbøger
  Ubegrænset offline lytning
  ingen binding
 • 129 kr/måneden


 • 30 gratis lytning
 • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  Prisvenlig tjeneste
  Flere forskellige abonnementstyper
  ingen binding
 • Fra 99 kr/måneden


 • 30 dages gratis lytning
 • Danmarks billigste lydbogstjeneste
  30-dages gratis prøveperiode
  lyt ubegrænset offline & online
  ingen binding
 • 99 kr/måneden

Om bogen

Ringenes Herre lydbøg

Udgivet (som lydbog): 2012-10-01

Forfatter: J.R.R Tolkien

Oplæst af: Torben Sekov

Sprog: Dansk

Kategori: Romaner

Forlag: Gyldendal

Tilgængelige formater: Lydbog & e-bog

Bøgernes handling

Sauron, mørkets hersker, har samlet alle ringene fra menneskerne, elverne og dværgerne i sit mål om at herske over Midgård. Det eneste han mangler for at fuldføre sin plan er den sidste ring, Ringenes Herre, ringen der styrer dem alle og er faldet i hænderne på en hobbit – Bilbo Baggins. I den fredelige landsby The Shire venter en hård opgave for den unge Frodo, efter at hans ældre familiemedlem Bilbo Baggins efterlod ringen i Frodos besiddelse. Frodo må forlade sit hjem for at påbegynde en lang og farlig rejse hvor hans mål er at ødelægge ringen, der hvor den engang blev lavet, og sætte stop for Saurons onde planer.

Under dette 22-timers eventyr møder Frodo og hans ledsagere flere interessante, sjove og spændende figurer af forskellige racer end man kan tælle. Historien finder sted i hele Midgård, og vi følger Frodo og broderskabet for at hjælpe ham med at komme til Mordor.

Siden udgivelsen af bogen i 1954 er Ringenes Herre blevet fejret som en af de bedste bøger nogensinde. Fortryllet af magi og udødelighed har den fantastiske historie berørt så mange unges hjerter som gamle læsere. Skrevet af professor J.R.R Tolkien i tre dele, blev Ringenes Herre først publiceret af George, Allen og Unwin mellem 1954 og 1955. Og hvilken storslået forretning var det; en episk fortælling om venskab, kærlighed og heltemod. En bog, der har sat standarden for alle fantasybøger der senere er skrevet. Tolkiens beskrivende fortælling maler smukke billeder af Midgård, som også lykkes med at overføre til lydformatet, og den rejse, som broderskabet tager, er noget som man husker resten af sit liv.

Det er svært at sætte ord på den lykke, der kan mærkes, når man lytter til en fantasybog, der er så god som Ringenes Herre, og den, der ikke har læst eller lyttet til historien, bør helt sikkert tage sig tid til at gøre det. Er det den bedste fantasybog nogensinde skrevet? Ja, hvis du spørger os.

Ringenes Herres tidsløshed er baseret på det faktum, at det er produktet af en unik psyke. Tolkien var en ekstraordinær lingvist og en Oxford forsker af døde sprog med stærke ideer om betydningen af fortællinger, historier og en stærk forståelse af naturen. Hans episke historie, der tog ham 10 år at fuldføre, fortæller om den store krig og slutningen af Midgards tredje æra, en tid hvor magien begyndte at forsvinde fra verden, og mennesket begyndte at overtage. Tolkien beskriver denne overgang omhyggeligt og dygtigt med stor kærlighed og maler et univers, der ikke kunne være andet end en klassiker.


For dem der vil høre Ringenes Herre lydbogen, er alle tre dele af serien tilgængelige på MofiboStorytel og Audible.

Storytel
Storytel har et bredt udvalg af lydbøger og en velfungerende app. For dem der ønsker at lytte til de nyeste bøger til en lav månedlig pris, er Storytel det næstbedste valg for Mofibo. Nu kan du også lytte gratis i 14 dage, ingen bonus kode kræves!
129 kr/måneden

Mofibo
Mofibo har det bredeste udvalg af lydbøger og den bedste app af alle de testede apps. I vores test er tjenesten blevet valgt til den bedste lydbogapp og er det indlysende valg for os. I øjeblikket kan du også prøve tjenesten gratis i 30 dage!
fra 89 kr/måneden

Audible
Audible er en god lydbog service til dig der søger engelske lydbøger. Tjenesten har ikke ubegrænset lytning, men hver måned får du 3 tokens der kan udveksles til valgfrie lydbøger , som du tilmed kan beholde.
$14.95/måneden
9.5 Samlet score
Klassisk af en grund!

Historien om ringbøgerne er blevet læst af generationer for en grund. På trods af bøgernes længde er de ekstremt betagende, og spørgsmålet er, om det nogensinde vil blive skrevet en lige så god bog serie!

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger