God lytning!

Ringenes herre lydbog

Her kan du lytte til Ringenes Herre lydbøgerne gratis i op til 60 dage

 • Logo ImageBonusInfoPricingPlatform
 • 1Bookbeat
  Bedst i test
  Gratis prøveperiode

  2 måneders gratis prøveperiode af BookBeat Basic med vores rabatkode "alle2mdr"
  • Bedst i test af alle lydbog apps
  • Adgang til 900.000 e- og lydbøger
  • Bedste pris på markedet
  • Ingen binding
  Basic:
  59 kr/måneden
  Standard:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 2Mofibo
  Gratis prøveperiode

  30 dages gratis prøveperiode via Allelydbogapps.dk
  • Bedste udvalg af lydbøger
  • Ubegrænset offline lytning
  • Ingen binding
  Basic:
  89 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Family:
  169 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 3Nextory
  Gratis prøveperiode

  45 dages gratis prøveperiode for nye kunder
  • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  • Prisvenlig tjeneste
  • Ingen binding
  Basic:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Lyt gratis i 45 dage

Om bogen

Ringenes Herre lydbøg

Udgivet (som lydbog): 2012-10-01

Forfatter: J.R.R Tolkien

Oplæst af: Torben Sekov

Sprog: Dansk

Kategori: Romaner

Forlag: Gyldendal

Tilgængelige formater: Lydbog & e-bog

Bøgernes handling

Sauron, mørkets hersker, har samlet alle ringene fra menneskerne, elverne og dværgerne i sit mål om at herske over Midgård. Det eneste han mangler for at fuldføre sin plan er den sidste ring, Ringenes Herre, ringen der styrer dem alle og er faldet i hænderne på en hobbit – Bilbo Baggins. I den fredelige landsby The Shire venter en hård opgave for den unge Frodo, efter at hans ældre familiemedlem Bilbo Baggins efterlod ringen i Frodos besiddelse. Frodo må forlade sit hjem for at påbegynde en lang og farlig rejse hvor hans mål er at ødelægge ringen, der hvor den engang blev lavet, og sætte stop for Saurons onde planer.

Under dette 22-timers eventyr møder Frodo og hans ledsagere flere interessante, sjove og spændende figurer af forskellige racer end man kan tælle. Historien finder sted i hele Midgård, og vi følger Frodo og broderskabet for at hjælpe ham med at komme til Mordor.

Siden udgivelsen af bogen i 1954 er Ringenes Herre blevet fejret som en af de bedste bøger nogensinde. Fortryllet af magi og udødelighed har den fantastiske historie berørt så mange unges hjerter som gamle læsere. Skrevet af professor J.R.R Tolkien i tre dele, blev Ringenes Herre først publiceret af George, Allen og Unwin mellem 1954 og 1955. Og hvilken storslået forretning var det; en episk fortælling om venskab, kærlighed og heltemod. En bog, der har sat standarden for alle fantasybøger der senere er skrevet. Tolkiens beskrivende fortælling maler smukke billeder af Midgård, som også lykkes med at overføre til lydformatet, og den rejse, som broderskabet tager, er noget som man husker resten af sit liv.

Det er svært at sætte ord på den lykke, der kan mærkes, når man lytter til en fantasybog, der er så god som Ringenes Herre, og den, der ikke har læst eller lyttet til historien, bør helt sikkert tage sig tid til at gøre det. Er det den bedste fantasybog nogensinde skrevet? Ja, hvis du spørger os.

Ringenes Herres tidsløshed er baseret på det faktum, at det er produktet af en unik psyke. Tolkien var en ekstraordinær lingvist og en Oxford forsker af døde sprog med stærke ideer om betydningen af fortællinger, historier og en stærk forståelse af naturen. Hans episke historie, der tog ham 10 år at fuldføre, fortæller om den store krig og slutningen af Midgards tredje æra, en tid hvor magien begyndte at forsvinde fra verden, og mennesket begyndte at overtage. Tolkien beskriver denne overgang omhyggeligt og dygtigt med stor kærlighed og maler et univers, der ikke kunne være andet end en klassiker.

9.5 Samlet score
Klassisk af en grund!

Historien om ringbøgerne er blevet læst af generationer for en grund. På trods af bøgernes længde er de ekstremt betagende, og spørgsmålet er, om det nogensinde vil blive skrevet en lige så god bog serie!

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger
Logo