God lytning!

Nordkraft – lydbog

Jakob Ejersbos gennembrudsroman Nordkraft fra 2002 blev oprindelig udgivet i bogform på forlaget Gyldendal. Denne lydbogsudgave er fra 2010, og den er indtalt af den erfarne oplæser Peter Bollerslev, der har indtalt en række romaner og biografier som lydbøger. I bogen følger Jakob Ejersbo med afsæt i sine egne ungdomsår i Aalborg en gruppe aalborgensiske misbrugere og småkriminelle. Det er lejlighedsvis barsk læsning, men bogen er samtidig skrevet med varme og indlevelse, så man som læser fatter sympati for de lidt “skæve” eksistenser i persongalleriet.

Ved den oprindelige udgivelse i 2002 blev Nordkraft nærmest revet ned af boghandlernes hylder. Bogen blev reelt udsolgt på udgivelsesdagen, og Gyldendal måtte derfor straks sende nye forsyninger ud til butikkerne. Jakob Ejersbo har senere udgivet adskillige romaner, men det er stadig Nordkraft, der står som hans hovedværk og væsentligste bidrag til nyere dansk litteratur. Jakob Ejersbo blev i 2003 hædret med litteraturprisen De Gyldne Laurbær for Nordkraft, og denne nyklassiker har nu også i nogen tid været tilgængelig i lydbogsformat, så den bekvemt kan aflyttes fx via smartphone eller tablet.

Nu kan du streame Nordkraft gratis i 60 dage på Bookbeat som en lydbog med den eksklusive rabatkode “alle2mdr”.

Her kan du streame Nordkraft som lydbog i op til 60 dage.

 • Logo ImageBonusInfoPricingPlatform
 • 1Bookbeat
  Bedst i test
  Gratis prøveperiode

  2 måneders gratis prøveperiode af BookBeat Basic med vores rabatkode "alle2mdr"
  • Bedst i test af alle lydbog apps
  • Adgang til 900.000 e- og lydbøger
  • Bedste pris på markedet
  • Ingen binding
  Basic:
  59 kr/måneden
  Standard:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 2Mofibo
  Gratis prøveperiode

  30 dages gratis prøveperiode via Allelydbogapps.dk
  • Bedste udvalg af lydbøger
  • Ubegrænset offline lytning
  • Ingen binding
  Basic:
  89 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Family:
  169 kr/måneden
  Benyt
  rabatkode
 • 3Nextory
  Gratis prøveperiode

  45 dages gratis prøveperiode for nye kunder
  • Bredt udvalg af lydbøger og e-bøger
  • Prisvenlig tjeneste
  • Ingen binding
  Basic:
  99 kr/måneden
  Premium:
  129 kr/måneden
  Unlimited:
  149 kr/måneden
  Lyt gratis i 45 dage

Om bogen

Nordkraft – lydbog

Udgivet (som lydbog): 2010-11-15

Varighed: 16t 36m

Forfatter: Jakob Ejersbo

Oplæser: Peter Bollerslev

Sprog: Dansk

Kategori: Autofiktion, socialrealisme

Forlag: Gyldendal

Tilgængelig format: Lydbog

ISBN: 9788702108446

Bogens handling

Jakob Ejersbo tager i Nordkraft læseren med på en rejse gennem et ungdomsmiljø i 1990’ernes Aalborg. Bogens handling udspiller sig i tre dele, Junkiehunde, Broen og Begravelse, som hver især følger en forskellig hovedperson. Som handlingen skrider frem, flettes de tre historier sammen til en samlet beretning om en gruppe unge, der er desillusioneret over forældregenerationens småborgerlighed, men som ikke formår at opstille et levedygtigt alternativ for sig selv. Gennem svigt, utilpassethed og misbrug kæmper de unge for at finde svar og samtidig for at skabe sig en tålelig hverdag.

Jakob Ejersbo har tydeligvis et personligt kendskab til det miljø, han skildrer i bogen. Stemningen skifter mellem mismod og forhåbningsfuldhed, og bogens mundrette dialog og rammende replikker giver fremstillingen en udpræget realisme og troværdighed. Der leveres en præcis karakteristik af en ungdomsgeneration og et miljø præget af modløshed. Men Jakob Ejersbo hverken dømmer eller bedømmer sine hovedpersoner. I stedet leverer han et fint portræt af en gruppe unge, for hvem der trods mange forhindringer og fristelser er valgmuligheder til rådighed og dermed grund til håb for fremtiden.

Flere populære lydbøger

Om forfatteren Jakob Ejersbo

Jakob Ejersbo blev født i 1968. Han voksede op i Aalborg, men tilbragte også perioder af sin barndom og ungdom i Tanzania, idet hans forældre var udstationeret der ad flere omgange. Jakob Ejersbo havde tidligt en drøm om at blive forfatter. Efter at have gennemført journalistuddannelsen debuterede han i 1998 med brevromanen Fuga, som han skrev sammen med vennen Morten Alsinger. I 2000 udgav han (efter afslag fra en række forlag) novellesamlingen Superego, der fik blandede anmeldelser. Det definitive gennembrud fik han som nævnt med Nordkraft i 2002.

Nordkrafts anselige popularitet førte til en filmatisering af bogen i 2005. I 2003 rejste Jakob Ejersbo tilbage til Tanzania for at lave research til sin senere Afrika-trilogi. Han endte dog med at måtte skrive om kap med døden, idet han bukkede under for en kræftsygdom midt i 2008, kun 40 år gammel. Han efterlod sig ca. 1.600 siders manuskript til den nævnte Afrika-trilogi, der lige som tekstsamlingen Nedrullede persienner og andre begyndelser er udgivet efter hans død. Tredje del af Afrika-trilogien, Liberty, fik DR Romanprisen i 2010.

9 Samlet score
Rigtig godt!

Nordkraft blev ved udgivelsen i 2002 særdeles positivt modtaget af såvel anmeldere som publikum generelt. Der er siden skrevet mange anmeldelser og litterære analyser af bogen, og de kan stadig læses forskellige steder på internettet. I forbindelse med udgivelsen gav Berlingske Tidende romanen seks stjerner ud af seks, og skrev: "Det smukkeste og mest forfærdende vidnesbyrd, der endnu er skrevet på dansk om generationen, der skulle være blevet voksen i løbet af 1990'erne." Politiken mente: "Den kan komme til at stå som 2000-årenes Hærværk." (Tom Kristensens nøgleroman Hærværk fra 1930, red.)

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger
Logo