God lytning!

Dødsspillet – lydbog

Dødsspillet - lydbog

Dødsspillet, også kendt som The Hunger Games på engelsk, er den fantastiske triologi om Katniss Everdeen, en tilsyneladende ordinær pige fra Distrikt 12. Når hovedstadens repræsentanter kommer for at finde deltagerne i det årlige dødsspil, er Katniss tvunget til at tage sin lillesøsters plads, som tilfældigvis blev udvalgt. Her begynder Katniss kamp for overlevelse ikke kun mod de andre spillere i dødsspillet, men også mod hovedstadens ledelse.

For dem der ønsker at lytte til Dødsspillet triologien som lydbøger, kan du finde hele lydbogsserien på dansk hos Storytel, som tilbyder 14 dages gratis lytning – ingen rabatkode er påkrævet!

Hvis du vil lytte til lydbøgerne på engelsk, er de tilgængelige hos Audible, som giver dig 30 dages gratis brug som ny kunde.

Her kan du lytte til Dødsspillet i op til 30 dage

Om bogen

Dødsspillet - lydbog

Udgivet: 2012-03-01

Forfatter: Suzanne Collins

Indlæst af: Grete Tulinius

Sprog: Dansk & Engelsk

Længde: 9h 20min

Kategori: Fantasy & SciFi, Ungdomsbøger

Forlag: Gyldendal

Tilgængelige formater: Lydbog og e-bog

Handling

I et sted tidligere kendt som Amerika, nu Panem, ligger en meget velhavende by omgivet af tolv distrikter. Hvert år arrangerer den samme velhavende by The Capital (Capitol), Dødsspillet, med sin magt over distrikterne. Det er en tradition der strækker sig årtier tilbage og ses som en fest blandt hovedstadens indbyggere. Dødsspillet tvinger to børn fra hvert distrikt, en dreng og en pige mellem 12 og 18 år, der må forlade deres familier for at deltage i en konkurrence til døden, hvor der kun vil være en overlevende tilbage og udsendes på direkte TV i hele Panem. Når seksten år gamle Katniss Everdeen fra Distrikt 12 er tvunget til at melde sig frivilligt for at tage hendes tolv-årige søsters sted, efter at hun var blevet trukket, er Katniss den treogtyvende af de fireogtyve deltagere i den 74. udgave af Dødsspillet, og hun lover sin søster, at hun vil vinde.

Katniss tror ikke at hun vil komme ud af konkurrencen i live – men hun vil ikke give op uden kamp.

Fordi Distrikt 12 er så dårligt stillet, har Katniss allerede været tæt på døden flere gange ved at sulte, men har altid fundet en måde at overleve på. Men nu er hun tæt på døden på en helt anden måde, og hun ved ikke hvordan hun skal klare det.

Hun ønsker ikke at skade eller dræbe nogen, men hun ved hvad der kan vente, når hun kommer ind i Dødsspillet. Da hun begynder at få følelser for drengen, og modstander, fra hendes distrikt, Peeta, bliver tingene bliver værre. Ydermere da hun også gået sammen med den lille pige Rue fra Distrikt 11 med den viden, at kun én kan overleve, gør ikke situationen bedre. Men hvem vil det være tilbage? Vil hendes følelser overtage? Vil hun lade en anden vinde for at overleve? Hvis Katniss skal vinde, bliver hun nødt til at være brutal. Hun bliver nødt til at dræbe!

Afsluttende ord

Dødsspillet er en bog, der kan læses flere gange og er blevet noget af en moderne klassiker siden filmen blev udgivet. Bogen er den første i Dødsspillet serien, som er i tre dele; Dødsspillet, Løbeild (Catching Fire) og Oprør (Mockingjay). Selvom du har set filmene, anbefaler vi at lytte til bøgerne for at høre hvordan historien blev fortalt af forfatteren Suzanne Collins selv. Vi lover dig, at når du først er færdig, vil der ikke gå lang tid, før du vil fortsætte og lytte til den næste. Det er ofte vanskeligt for film at leve op til de bøger de er baseret på, og på trods af at filmserien The Hunger Games er god, kan de ikke konkurrere med bøgerne. Grete Tulinius bør også have stor ros for sit arbejde som en indlæser; spænding, intensitet og så dygtigt transporteres man gennem teksten. Hun kommer virkelig til live i sin fortælling.


Hvis du ønsker at lytte til Dødsspillet som lydbog, anbefaler vi at du opretter en konto hos Storytel, i øjeblikket tilbyder de nye brugere 14 dages fri brug uden bindingstid.

Storytel
Storytel har et bredt udvalg af lydbøger og en velfungerende app. For dem der ønsker at lytte til de nyeste bøger til en lav månedlig pris, er Storytel det næstbedste valg for Mofibo. Nu kan du også lytte gratis i 14 dage, ingen bonus kode kræves!
129 kr/måneden

Audible
Audible er en god lydbog service til dig der søger engelske lydbøger. Tjenesten har ikke ubegrænset lytning, men hver måned får du 3 tokens der kan udveksles til valgfrie lydbøger , som du tilmed kan beholde.
$14.95/måneden
9.5 Samlet score
Spændende og yderst underholdende første bog i en lige så god serie!

Lydbøgerne om Katniss Everdeen er virkelig spændende, og efter udgivelsen som film har bøgerne endelig fået den anerkendelse, de fortjener. Lydbøgerne er klogt indtalt af Grete Tulinius, der øger spændingen og gør bøgerne levende i dine ører!

Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Lydbøger
Logo