For børn

eReolen GO



  • Gratis tjeneste
  • Gratis
    Solidt udbud
    Begrænsning på låneperiode
  • Gratis

eReolen Go er en del af eReolen, en gratis platform for digital litteratur og historiefortælling i lyd, fra Folkebibliotekerne. eReolen Go fungerer som en selvstændig side, der samler alle de forskellige børnematerialer fra eReolen på ét sted. eReolen Go formidler særligt bøger, lydbøger og andre digitale kulturprodukter til børn og unge i alderen 7-14 år.

Her kan børn nemt og enkelt finde forskellige former for litteratur, underholdning og undervisningsmaterialer, ganske gratis og uden risiko for bøder for sent afleverede materialer – lånetiden udløber nemlig helt automatisk, hvilket eliminerer bøder.

Om eReolen Go

Børn og unge kan låne materialer fra eReolen Go med deres bibliotekskort, men eReolen Go tilbyder også den mulighed at give skolebørn mulighed for at logge ind med deres UNI-Login, som administreres af skolerne. Denne mulighed for at logge ind med UNI-Login på eReolen gør det nemlig langt lettere for skolebørn og unge at anvende de forskellige typer litteratur og kultur hos eReolen. Alle børn har nemlig allerede et UNI-Login fra skolen, så selv børn, der ikke har et bibliotekskort eller mulighed for at anskaffe et, kan altså uden problemer benytte eReolen Go.

Som det antydes ovenfor, er eReolen Go ikke et kommercielt foretagende, men et offentligt projekt under Folkebibliotekerne, der søger at udvikle og støtte børns læselyst. Udviklingen af eReolen Go er derfor støttet af DDB’s Udviklingspulje for at hjælpe eReolen Go til at nå deres erklærede mål om at styrke børns læselyst og læsefærdigheder med eReolen. Dette gøres blandt andet ved, igennem eReolen Go, at sikre en lettere adgang til digitale bøger på forskellige former for mobile platforme og devices og gennem klar kommunikation til børn og unge om litteratur.

Hjemmeside: Ereolengo.dk
Kompatibelt operativsystem til mobil: Android, IOS
Støtte til offline lyt: Ja
Understøttelse af e-bøger: Ja
Månedlig gebyr: Gratis
Kontakt: Support formular, (tel. 7026 3636)

eReolen Go lydbøger

eReolen Go har et forholdsvis bredt sortiment af forskellige former for lydbøger, og der er muligheder indenfor nærmest enhver genre inklusive fantasy, kærlighed, gys, heste, dyr og eventyr. Da eReolen Go hører ind under folkebibliotekernes eReolen, kan det ikke garanteres, at eReolen har adgang til helt nye titler ligeså hurtigt som nogle kommercielle services, som eksempelvis Mofibo har. Der kan defor være fordele og ulemper ved begge disse to typer af udbydere af lydbøger, som det måske er værd at overveje inden man binder sig til én af disse services.

eReolen Go er helt gratis at benytte, hvilket naturligvis er en kæmpe fordel, medmindre omkostninger ikke er dit primære fokus, når det kommer til udbydere af lydbøger. Det er yderligere en fordel, at e-bøgerne og lyd-bøgernes låneperioder udløber automatisk, og ikke skal manuelt afleveres. Dette vil sikkert være betryggende at vide for mange forældre, da børnenes brug af eReolen Go dermed ikke resulterer i bøder fra biblioteket angående overskridelse af lånefrister, som kan være forholdsvis store gebyrer at skulle betale, alt efter hvor lang perioden for overskridelsen har været.

Eftersom eReolen Go er er en del af folkebibliotekerne, betyder dette naturligvis også, at eReolen Go ikke nødvendigvis har lige netop de titler, du leder efter eller havde drømt om. Det kan derfor være en god ide at tjekke andre kommercielle udbydere af lydbøger, hvis det er vigtigt for dig at vide, at du har adgang til et stort udvalg af det nyeste litteratur og kultur, og hvis omkostningerne herved er mere underordnede. Hvis dette er tilfældet, vil du måske synes bedre om Mofibo, som også tilbyder lydbøger.

eReolen Go e-bøger

eReolen Go tilbyder en lang række af nogle af de mest populære børne- og ungdomsbøger eksempelvis Harry Potter, Twilight og masser af gamle klassikere som Alice i Eventyrland og Bjarne Reuters bøger. eReolen Go skriver, at formålet med at præsentere al børnebogsmateriale på én selvstændig side fremfor bare på eReolen er, at understøtte og motivere børn til også at læse i deres fritid – ikke kun i skoletiden. For at nå dette mål vil eReolen Go kunne inspirere børn og unge med blandt andet boglister, videoer om e-bøger og lydbøger og nyheder.

eReolen Go har derfor ikke kun til formål at levere e-bøger og lydbøger men især også at inspirere børns læsning og hjælpe dem med at udforske og opdage ny litteratur. Det ville derfor ikke være overraskende, hvis eReolen ikke altid har de sidste nye, internationale succes-titler, som eksempelvis kan findes på Mofibo. Dette mener vi, fordi eReolen altså har et mangfoldigt fokus, der ikke eksklusivt handler om at forstørre udvalget af tilgængeligt materiale. Samtidig er der også det faktum, at udvalget af bøger hos eReolen først skal godkendes gennem Folkebibliotekerne.

I forhold til det mangfoldige fokus er det værd at nævne, at eReolen Go også tilbyder undervisningsmateriale gennem deres platform. Dette materiale har til formål at hjælpe lærere og pædagoger til at støtte børn i deres glæde ved læsning. Dette fokus betyder naturligvis også, at der er en del undervisningsfokuserede titler at finde hos eReolen. Hos andre lydbogsudbydere som Mofibo er der mindre fokus på undervisningsmateriale, og hvis du leder efter en udbyder med fokus på underholdning og fritidslæsning, er Mofibo dermed måske et bedre valg for dig.

eReolen Go app

eReolen Go kan benyttes gennem browsere som Chrome, Explorer, Firefox og Safari. eReolen Go har ikke sin egen dedikerede app, men brugere opfordres til at benyttes eReolens app. EreolenGO android/ EreolenGO app android: eReolens app kan hentes til Android hos Google Play. EreolenGO iPad / Ereolen GO iPhone: Appen kan naturligvis også downloades til Apple devices i App Store. Hvis du har foretaget lån af lydbøger eller e-bøger med dit bibliotekskort på eReolen Go, kan du nemt tilgå dine lån via eReolens app, da disse to platforme er tæt forbundne.

En af de helt store fordele ved eReolens app er, at du kan downloade dine lån og senere afspille disse, også selvom du ikke har forbindelse til internettet. Dermed kan du eksempelvis downloade en lydbog, som du ønsker at lytte til, mens du er på farten eller eksempelvis ombord på et fly uden internet adgang uden at bekymre dig om, hvordan netforbindelsen vil påvirke din aflytning. Det havde dog været ideelt, hvis eReolen Go havde haft sin egen app, idet identiten for de to forskellige brands, eReolen og eReolen Go, er forskellige.

eReolen app

Er eReolen Go nem at bruge for børn?

De primære funktioner ved eReolen Go er forholdsvis simple og nemt tilgængelige for børn. Funktionaliteter såsom fri søgning eller søgning indenfor et af menu-punkterne, som lydbog eller e-bog, er forholdsvis ligetil. Dog kan det tænkes, at det kunne være forvirrende for børn, som ellers er digitalt dygtige at skulle benytte en app med et andet navn end den hjemmeside, de er vant til. eReolen Go har nemlig ikke sin egen app men henviser i stedet til eReolens almene app, hvilket man altså kunne forestille sig kunne skabe lidt forvirring.

5.5 Samlet score

Alt i alt er eReolen Go en rigtig fin og solid service for lydbøger, som bestemt kan anbefales, selvom der er en række punkter, der trækker ned i den overordnede bedømmelse, som derfor ligger i midten af skalaen. Først og fremmest har eReolen Go tilsyneladende et rimeligt godt udvalg, men måske ikke altid adgang til de nyeste titler. Til gengæld vil det naturligvis være en stor fordel for mange, at eReolen Go er ganske gratis at benytte, og at børn ikke kan få bøder for sent afleverede materialer.

Udbud
6
6
Anvendelighed
3
Tilføj din anmeldelse  |  Read reviews and comments
Vær den første til at kommentere!

Efterlad et Svar

Din bedømmelse

Lydbøger
Logo